THE THIEF

Oslo, Norge

Oslo har fortjent et riktig boutique hotell og med The Thief har vi endelig fått det. Hotellet har ranet til seg byens beste beliggenhet ytterst på Tjuvholmen, det finnes et spa som holder internasjonal klasse og et servicenivå som matcher. Legger du til en magisk takterrasse, luftige rom med turn down service og et fokus på detaljer som vi ikke har sett på noe norsk hotell tidligere, får du en hotellopplevelse som nordmenn tidligere har måttet dra utenlands for. Men The Thief er definitivt et norsk hotell, for i hvilken annen hovedstad kan du traske igjennom resepsjonen i badekåpen og ta en morgendukkert i havet?

Men The Thief er definitivt et norsk hotell, for i hvilken annen hovedstad kan du traske igjennom resepsjonen i badekåpen og ta en morgendukkert i havet?

Even

rooms

The Thief hotell har 118 rom fordelt på standard, superior, deluxe og tre kategorier med suiter. Alle rom kommer med detaljer som Geneva anlegg, Rørospledd, espressomaskin, store deilige senger fra Hilding, dundyner og puter fra Høie, privat balkong og badekåper fra Maggie Wonka. Vi prøvde et Deluxe rom som med sine vinduer fra gulv til tak og store speil føltes veldig romslig til tross for sine 30 kvadratmeter. Trenger du mer plass er juniorsuitene et alternativ med separat soverom og totalt 40 kvadratmeter og hvis du virkelig har planer om å være kongen av Oslo for en natt kan du booke The Thief sin penthouse suite med privat takterrasse, egen bar og totalt 160 kvadratmeter med dekadanse.

Alle rom har romslige bad i lekker hvit marmor og med tropedusj. Noen kommer med badekar så spør gjerne når du booker. Uansett hvilket rom du velger anbefaler vi deg å be om et rom i en av de høyere etasjene så du kan nyte utsikten over Oslo’s nyeste byrom.

Food & Wine

The Thief har en restaurant, men to matkonsepter. Foodbar tilbyr ulike småretter som serveres i lokalene i andre etasje, på takterrassen og som roomservicemeny. Vi nøt norske delikatesser som chevre fra Håøya, kamskjell med fritert blomkål og norske blåskjell. Ikke like eksotisk, men definitivt like god er huset burger med gruyere ost. På restaurant Fru K er det Johan Laursen (tidligere Maaemo) som styrer grytene, med fokus på kortreiste råvarer som varierer med sesongen. Velg mellom 3, 5, eller 7 retter og vin som matcher. Vi nøyde oss med en flaske Cloudy Bay, men vinkartet byr på vesentlig mer spennende (og dyrere!) flasker enn det.

Frokosten på The Thief er hakket bedre enn du er vant til på andre Oslo hoteller. Fersk brød fra Kolonihagen, hjemmelaget Granola og leverpostei, ferskpresset juice og kaffe a la carte. Har du en litt trang start på dagen kan du hjemme deg i en av de store lenestolene og innta din valgte medisin der.

Hotellet takterrasse kan være magisk på varme sommerdager. 360 graders utsikt over Oslo, deilige cocktails, DJ i helgene og en lett sjøbris for å kjøle deg ned. Stedet er populært og fylles raskt opp så ikke kom for sent hvis du vil ha et bord.

På vinteren er loungen i første etasje et lunt og varmt alternativ for en drink før middag. Gasspeis og store behagelige lenestoler gjør at du lett blir sittende en stund, men et besøk i Thief Bar i etasjen over er også et godt tips.

spa

Thief Spa ligger i en separat bygning, men med enkel tilgang via hotellets panorama heis. Som hotellet er anlegget nytt og for å si det som det er, det er et fantastisk deilig spa! Innendørs svømmebasseng, finsk badstu, stort steamrom med integrerte dusjer i taket, hammam og et utvalg tropedusjer med ulike dusjprogrammer. For hotellet gjester koster herligheten 395,- men du kan enkelt tilbringe noen timer her. En mengde ulike behandlinger er tilgjengelig, vi anbefaler kroppsskrubb og massasje i The Thief Hammam.

I samme bygg finner du hotellets trimrom med kardioapparater, frivekter og kettle bells.

sights

The Thief ligger rett ved siden av Astrup Fearnley museet designet av Renzo Piano og alle gjester har fri inntreden der. Din romnøkkel fungerer som billett.

OneLove,

Our pics